Jara van Veen is superblij, want vandaag is ze jarig!
Volledig scherm
PREMIUM
Jara van Veen is superblij, want vandaag is ze jarig! © Fleur Beerthuis

TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’

ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Met de Rotterdamse TikTokker Jara van Veen (54.9K volgers) komen we de donkere dagen wel door. „TikTok is alsof je een kort gesprekje met iemand voert. De ene keer serieus, de andere keer grappig.”

 1. Soraya (17): ‘Mondhygiëniste Lachman, dat klinkt goed hè’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Soraya (17): ‘Mondhygië­nis­te Lachman, dat klinkt goed hè’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De uit Schiebroek afkomstige Soraya Lachman weet al sinds groep 3 wat ze later gaat doen. „Mondhygiëniste Lachman, dat klinkt goed hè. Een verzorgd gebit houdt je gezond. Poets het tweemaal per dag.”
 2. Ilanno (17) ziet hoe buurtgenoten verkeerde keuzes maken: ‘Wil ze laten zien dat het anders kan’
  PREMIUM

  Ilanno (17) ziet hoe buurtgeno­ten verkeerde keuzes maken: ‘Wil ze laten zien dat het anders kan’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Met zijn Nairo plan wil de 17-jarige Ilanno Riepenhausen 10.000 kansarme kinderen helpen. „Sommigen hebben echt helemaal niks. Wij hebben alles en vergooien het.”
 3. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
  PREMIUM
  Sedar Soares

  Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

  Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”