Volledig scherm
Het gedumpte mes. © Politie

Tiener (13) doet steekpartij na met groot mes op Oleanderplein

De politie heeft op het Oleanderplein in Rotterdam-Zuid een 13-jarige aangehouden die stekende bewegingen met een groot mes aan het maken was. Toen de politie eraan kwam liep de tiener weg en dumpte het mes in de buurt. 

De 13-jarige was ‘stoer’ aan het vechten met 'matties',  aldus de politie Feijenoord op Twitter. ‘Tijdens dit schijngevecht ook stekende bewegingen maken met een groot mes'.  De zaak is overgedragen aan de recherche. 

Tekst gaat verder onder de tweet. 

Rivaliserende bendes

De afgelopen tijd hebben er meerdere steekpartijen plaatsgevonden op Rotterdam-Zuid. Updates van de politie geven een beeld van rivaliserende bendes die elkaar de laatste tijd over en weer raken. 

Zo raakten bij een steekpartij vorige week twee kinderen zwaargewond. De politie trof eerst op de Diepenhorst in Rotterdam-Zuid een zwaargewonde tiener aan, later meldde een tweede gewonde zich in het ziekenhuis. 

De politie sluit niet uit dat die steekpartij verband houdt met de steekpartij van kort daarvoor aan de Montessoriweg in Rotterdam-Zuid. Daar raakte een 14-jarige jongen zwaargewond na een steekpartij bij de ingang van het Monfort College.