Volledig scherm
PREMIUM
Wat een Weekend: Pokémon Go in Rotterdam © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Terug van nooit weggeweest: Pokémon GO blijkt springlevend

Wat een weekendZo’n tweehonderd lopers maken de straten van Rotterdam onveilig tijdens de Train Raid van Pokémon GO Rotterdam. Volop jeugdsentiment in de Maasstad.

Even het geheugen opfrissen. Het spel Pokémon GO werd in 2016 gelanceerd en vervolgens liepen hordes mensen door de straten om de fictieve beestjes te vangen, sterker te maken en te leren vechten. Allemaal via het telefoonscherm. 

 1. Wij zijn hier in ons onrustige stadje volgens mij al een tijdje goed af met deze geinige stijve hark
  PREMIUM
  column

  Wij zijn hier in ons onrustige stadje volgens mij al een tijdje goed af met deze geinige stijve hark

  Precies zoals ongelezen boeken je zo'n schuldgevoel kunnen geven, ligt bij mij op de eettafel de biografie van Ahmed Aboutaleb me nu al een week of wat aan te staren. 'Lees me nou eens!' lijkt het boek steeds te zeggen. Het is maar goed dat onze Abou, wiens tronie de omslag siert, het boek zelf niet schreef, er zelfs niet eens aan wilde meewerken, anders had ik niet durven weigeren.
 2. Zingende buschauffeurs barsten van ambitie: ‘We willen Mijn Feyenoord in de Top 2000’

  Zingende buschauf­feurs barsten van ambitie: ‘We willen Mijn Feyenoord in de Top 2000’

  Twee jaar geleden waren ze er opeens. Ze parkeerden een oude RET-bus uit de jaren 80 voor de Kuip, namen een clip op bij hun lied Mijn Feyenoord en een paar weken later stonden ze in een bomvol Feyenoordstadion om hun verse hit te zingen. Maar aan ambities geen gebrek bij de Rotterdamse zingende buschauffeurs: ze willen dat hun lied - op de melodie van het aanstekelijke Sweet Caroline - in de Top 2000 komt.