Blik op Feyenoord City.
Volledig scherm
Blik op Feyenoord City. © OMA

Supporters naar Raad van State vanwege bestemmingsplan Feyenoord City

Supporters van Feyenoord maken de gang naar de Raad van State om in beroep te gaan tegen het in december vastgestelde bestemmingsplan Feyenoord City. Volgens de supporters, die zijn verenigd in het collectief Stadion op Zuid, drijft het plan de club en Stadion Feyenoord richting een faillissement.

 1. Ode aan de Coolsingel: liefhebbers van de iconische straat kunnen hier hun hart ophalen

  Ode aan de Coolsingel: liefheb­bers van de iconische straat kunnen hier hun hart ophalen

  De heropende Coolsingel ligt er piekfijn bij. Brede fietspaden, dito trottoirs met kersverse keitjes en kunstzinnige straatlantaarns. Weer een nieuwe fase breekt aan voor Rotterdams beroemdste straat, die al zo'n rijke historie kent. Het Stadsarchief Rotterdam gaat op een speciale themapagina terug in de tijd van de drukke verbinding tussen het Hofplein en het Churchillplein, waar een dikke eeuw geleden nog water in het midden lag.
 2. Zorgen over achterblijven woningbouw in Rotterdam: ‘Vooral te weinig nieuwe huizen in de middenklasse’
  PREMIUM
  woningnood

  Zorgen over achterblij­ven woningbouw in Rotterdam: ‘Vooral te weinig nieuwe huizen in de middenklas­se’

  Het gaat niet goed met de woningbouw in Rotterdam. Dat stellen de Rotterdamse fracties van CDA en VVD in schriftelijke vragen aan het college. Niet alleen blijft de bouw van woningen achter, ook ontstaat een scheve verdeling in prijsklassen van nieuwe huizen: veel sociaal of heel duur en te weinig ertussenin. ,,Onacceptabel’’, stellen de twee coalitiepartijen.
 3. ‘Wat er ook gebeurt met De Kuip, de lichtmasten moeten behouden blijven’
  Poll

  ‘Wat er ook gebeurt met De Kuip, de lichtmas­ten moeten behouden blijven’

  Wat er in de toekomst ook met De Kuip gebeurt, de lichtmasten moeten behouden blijven. De vier karakteristieke constructies zijn immers ‘de bakens in de verte en de hoeders van de stad’. ,,Veel inwoners van Rotterdam beschouwen de lichtmasten als symbolen van het naoorlogs Rotterdam’’, stelt de Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren in een motie, die morgen tijdens de raadsvergadering wordt ingediend.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht