Nauwelijks is de waterstofboot gedoopt, of de hemelsluizen gaan open. Ook nog een zegening van boven!
Volledig scherm
PREMIUM
Nauwelijks is de waterstofboot gedoopt, of de hemelsluizen gaan open. Ook nog een zegening van boven! © Frank de Roo

Supersonische waterstofboot van TU Delft gedoopt in Nesselande...en nu op naar Monaco!

Nu zijn ze in Nesselande heel wat gewend op het gebied van vooruitstrevende vaartuigen op de Zevenhuizerplas, maar een vliegende waterstofboot - klinkt als een nieuw speeltje van 007 - zagen ze er nooit eerder. Logisch, want het hightech duurzame scheepje zag pas onlangs het levenslicht, nadat enkele tientallen studenten van de TU Delft de door zonnepanelen aangedreven voorganger met pensioen stuurden en overschakelden op waterstof.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzenstront: ‘Het is een plaag’
  PREMIUM

  De gans rukt op in woonwijken, paden liggen vol met groenige ganzen­stront: ‘Het is een plaag’

  De weersverwachting voor de komende dagen: temperaturen oplopend tot 26 graden. Wie verkoeling zoekt aan het water doet er goed aan niet lukraak ergens in het gras te gaan zitten. Het zou immers zo maar kunnen dat in de gazenstront wordt gestapt en de groenige smurrie tussen de tenen omhoog komt. Dat risico ligt op tal van plaatsen in de Rotterdamse regio op de loer. Rotterdam zelf spant de kroon.