Jort van Dalen, Quinten Mulder en Jorrit de Vries (v.l.n.r.) stoppen met Markt010, nu de Rotterdamse markten weer open zijn.
Volledig scherm
Jort van Dalen, Quinten Mulder en Jorrit de Vries (v.l.n.r.) stoppen met Markt010, nu de Rotterdamse markten weer open zijn. © Markt010

Studenten stoppen met Markt010: ‘Onze missie zit erop’

Markt010 op het terrein van studentenroeivereniging Skadi Rotterdam stopt er na zaterdag mee. Nu alle markten in de stad weer open zijn, vinden initiatiefnemers Jort van Dalen, Quinten Mulder en Jorrit de Vries dat hun missie erop zit. 

 1. Justitie eist acht jaar gevangenisstraf voor laten ontploffen handgranaat bij shishalounge Mon Ami

  Justitie eist acht jaar gevangenis­straf voor laten ontploffen handgra­naat bij shishaloun­ge Mon Ami

  Justitie heeft acht jaar cel geëist voor het laten ontploffen van een handgranaat bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk en het bevestigen van twee exemplaren aan waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’. Dat gebeurde vorig jaar op respectievelijk 28 en 23 maart. Volgens justitie gaat het bij Mon Ami om een poging tot doodslag op passanten. Verdachte Dylan B. ontkende vandaag in de Rotterdamse rechtbank alle betrokkenheid. ,,Als ik ben gepakt voor iets dat ik heb gedaan, dan kom ik er voor uit.’’
 2. Blijdorp stevent af op tekort van 10 miljoen euro: ‘Zonder steun overleven we dit niet’

  Blijdorp stevent af op tekort van 10 miljoen euro: ‘Zonder steun overleven we dit niet’

  Diergaarde Blijdorp gaat zonder financiële hulp van buitenaf niet overleven. Dat zegt directeur Erik Zevenbergen van de dierentuin. Door de maatregelen vanwege het coronavirus stevent de diergaarde volgens Zevenbergen af op een tekort van 10 miljoen euro. Naast een publieksactie - ‘Ik ben een Blijdorpert’ - om geld in het laatje te brengen, klopt de diergaarde bij de gemeente Rotterdam aan voor steun.