Straks de studie, maar eerst naar Ikea: ‘Studenten laten alle meubels in één keer thuis bezorgen’

videoMet het nieuwe studiejaar en de Eurekaweek in het verschiet is het tijd voor studenten om hun nieuwe studentenkamer te betrekken. Op naar IKEA Barendrecht voor het inslaan van pannen, banken, kussenslopen en andere spullen. ,,Het is hier echt drukker nu het nieuwe studiejaar eraan komt.”

Langs de afdeling matrassen komen Annalena Herking (21), Julia Birkenhauer (22) en Moritz Zerwes (22) aangelopen, hun grote tas volgeladen met kussens en opvouwbare boxen. De drie Duitsers wonen pas welgeteld drie dagen in Rotterdam en zijn hier in de IKEA Barendrecht op zoek naar keukengerei, een kleine tafel en een kleed om hun nieuwe woning mee op te leuken. Het huis dat ze betrekken in Charlois is al gemeubileerd, maar ovenwanten, díe hadden ze nog niet. En dus verdwijnt er een grijs exemplaar in de tas.

  1. Onrustig Zuid vreest gewelddadig Halloween, vuurwerkshow daarom nu al verboden

    Onrustig Zuid vreest geweldda­dig Halloween, vuurwerk­show daarom nu al verboden

    Kinderen met maskers en (nep)wapens: de autoriteiten moeten er even niet aan denken nu vechtende jeugdbendes elkaar overhoop steken in Rotterdam-Zuid. De angst voor escalatie van levensgevaarlijke incidenten waarbij misschien zelfs wordt geschoten is zo groot, dat de vuurwerkshow van het Halloweenfeest zaterdag in de Beverwaard door de politie niet wordt toegestaan. Voor organisator Wesley Fok (36) reden om het griezelfestijn helemaal af te blazen.