De Parkkade baart omwonenden van het Scheepvaartkwartier maar ook de gemeente en de politie zorgen. Snelheidsduivels houden er geen rekening met andere mensen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Parkkade baart omwonenden van het Scheepvaartkwartier maar ook de gemeente en de politie zorgen. Snelheidsduivels houden er geen rekening met andere mensen. © AD

Straatraces op de Parkkade: ‘Het is wachten op de eerste dode’

Het Scheepvaartkwartier is de overlast van straatracers op de Parkkade zat. Na het zware verkeersongeval van afgelopen weekeinde, waarbij drie gewonden vielen, dringen zowel bewoners als de politiek aan op maatregelen. ,,Het is wachten op de eerste dode.”  

 1. Indrukwekkend: deze tekeningen van Charles Kemper tonen de oorlog in Rotterdam in al zijn somberheid
  PREMIUM

  Indrukwek­kend: deze tekeningen van Charles Kemper tonen de oorlog in Rotterdam in al zijn somberheid

  Was Rotterdammer Charles Kemper een tekenaar of een kunstenaar? Of gewoon beide. Expert foto- en kunstcollectie Wanda Waanders van het Stadsarchief Rotterdam laat het in het midden. Feit is wel dat hij in opdracht van het archief de veranderingen in de stad op een nauwgezette, haast documentaire manier vastlegde. Ook tijdens de Duitse bezetting schetste hij er op los. Een serie tekeningen dook recent op bij een verzamelaar in Cruquius, bij Hoofddorp.
 1. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val

 2. Duizend rozen voor verongelukte Elkin (22) uit Hulst
  Play

  Duizend rozen voor verongeluk­te Elkin (22) uit Hulst