De bladeren in de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Feijenoord worden alleen met de hand geveegd. Het schoonhouden van de straat is uitbesteed aan de Rotterdamse 'stadsdokter' Rini Biemans (met kruiwagen) en vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
De bladeren in de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Feijenoord worden alleen met de hand geveegd. Het schoonhouden van de straat is uitbesteed aan de Rotterdamse 'stadsdokter' Rini Biemans (met kruiwagen) en vrijwilligers. © Frank de Roo

‘Stadsdokter’ Rini houdt de straat met zijn vrijwilligers schoon: ‘Zonder bladblazers, da’s niks’

Geen decibellen brullende bladblazers, geen brommende veegmachines, in de Oranjeboomstraat op Rotterdam-Zuid worden de herfstbladeren weer met de hand geveegd. Door 'stadsdokter’ Rini Biemans en vrijwilligers uit de buurt. Goed voor lichaam, geest, natuur én de stad.

  1. Ook Rotterdam kwam blank te staan tijdens De Ramp: het water klotste rond het Witte Huis
    PREMIUM
    rotterdam van toen

    Ook Rotterdam kwam blank te staan tijdens De Ramp: het water klotste rond het Witte Huis

    Er zijn mensen op dit ondermaanse, en dan vooral de jongere garde, die denken dat de Watersnoodramp zich beperkte tot Zeeland. En misschien Goeree-Overflakkee, maar dat de schuimbekkende golven toen wel halt hielden. Niets is minder waar. Ook Rotterdam werd getroffen, getuige de raadplaat van vorige week, want een op hol geslagen zee houdt zich niet aan grenzen en klotst ontembaar voort, furieus en vernietigend.