Volledig scherm
Niet Sparta, maar PSV was uiteindelijk slagvaardig. © BSR Agency

Sparta onderuit bij Jong PSV, titel naar FC Twente

Sparta kan zich gaan focussen op de nacompetitie. De Rotterdammers gingen vanmiddag met 2-0 onderuit tegen Jong PSV en daardoor kan koploper Twente, dat zich in eigen huis kampioen kroonde zonder zelf te winnen, niet meer ingehaald worden.

Het was al een schier onmogelijke opdracht voor het team van trainer Henk Fraser om de titel nog naar Rotterdam te halen. Ook al zouden de resterende duels tegen de beloftenploegen van PSV, Ajax en AZ in winst omgezet worden, had Twente aan één overwinning in vier duels voldoende om de directe terugkeer naar de eredivisie te realiseren.

Zomeravondvoetbal

Lang had het duel op sportpark de Herdgang iets weg van een potje zomeravondvoetbal. Niet Sparta, maar PSV was uiteindelijk slagvaardig. Als Sparta nog hoop koesterde op een titel in de Keuken Kampioen Divisie, dan schoot Zakaria Aboukhlal die na 66 minuten aan diggelen.

Het werd kort voor tijd nog erger voor Sparta. Dirk Abels, afgelopen winter overgenomen van Jong PSV, vloerde een ex-ploeggenoot, veroorzaakte daarmee een strafschop en kreeg rood. Mauro Junior zorgde voor nog meer chagrijn bij de ruim honderd aanwezige Spartaanse supporters. Zij kunnen zich, net als de spelers, gaan focussen op de play-offs. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

  1. Lagere gevangenisstraf Jomarly B. (25) voor dodelijke schietpartij Burgemeester Meineszlaan

    Lagere gevangenis­straf Jomarly B. (25) voor dodelijke schietpar­tij Burgemees­ter Meinesz­laan

    Appeleren is riskeren. Het is in kringen rond het strafrecht een regelmatig gebezigd gezegde als een door de rechtbank veroordeelde in hoger beroep gaat tegen de opgelegde straf. Appeleren heet dat. En daarmee loop je het risico een hogere straf opgelegd te krijgen. Die vlieger gaat niet op voor de Amerikaan Jomarly B. (25) die door justitie wordt gelinkt aan een dodelijke schietpartij in 2015 aan de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam-West.