Kim van Norren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim van Norren. © Privébezit

Songfestival inspireert kunstenaar Kim van Norren: ‘Kan me niet schelen of het verantwoord is of niet’

TWEE MINUTEN METKunstenaar Kim van Norren maakt schilderijen met citaten uit popsongs en gedichten. Voor haar nieuwste werk, te zien op de expositie We are the heroes of our time in Rotterdam, liet ze zich inspireren door het Eurovisie Songfestival.

 1. Terrorplant duizendknoop is terug van nooit echt weggeweest en dat gaat in ‘vreselijke hoeveelheden’
  PREMIUM

  Terror­plant duizend­knoop is terug van nooit echt weggeweest en dat gaat in ‘vreselijke hoeveelhe­den’

  De duivelse duizendknoop is terug van nooit weggeweest. Menig wijk in de stad wordt omsingeld door deze taaie exoot, die bij slootkanten, op hellingen en langs trambanen ontembaar voort woekert. Daarbij maakt deze ‘terreurplant’ meer kapot dan ons lief is: ander groen wordt verdrongen en de stengels wurmen zich door muren en funderingen heen. ,,En dat gebeurt in vreselijke hoeveelheden.’’
 2. Wéér koninklijk bezoek! Willem-Alexander en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam
  PREMIUM

  Wéér koninklijk bezoek! Wil­lem-Alexan­der en Máxima zijn dit jaar kind aan huis in Rotterdam

  De koning en de koningin hebben het dit jaar naar hun zin in Rotterdam. Om de haverklap brengt een van hen een bezoekje aan de Maasstad. De teller staat inmiddels op zes. Vooral Máxima is dit jaar vaak in de havenstad te vinden. Woensdag was het weer de beurt aan Willem-Alexander die de splinternieuwe Eregalerij opende in het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier. Zes bezoeken in vogelvlucht.