De Haringvlietbrug gezien vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Haringvlietbrug gezien vanuit de lucht. © Jeffrey Groeneweg

Snelheid gaat maandag omlaag bij ‘filebrug’ over Haringvliet

updateDe veelbesproken verlaging van de maximumsnelheid bij de Haringvlietbrug gaat komende maandag in. Ook komt er één baan minder per rijrichting. Rijkswaterstaat roept automobilisten op om de brug in de spits te mijden en thuis te werken. Er loopt nog overleg met de regionale politiek over het wegwerk. 

 1. Er moet íets gebeuren tegen overlastganzen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’
  PREMIUM

  Er moet íets gebeuren tegen overlast­gan­zen: ‘Eet ze op, het smaakt net als biefstuk’

  Nederland telt zo’n twee miljoen ganzen. De provincie Zuid-Holland, met name in de polders, heeft er circa 170.000. Ze vreten het gras op van de boeren, poepen in zwemwater en jagen kinderen én menig volwassene de stuipen op het lijf vanwege hun territoriale gedrag. Kortom, er moet íets gebeuren. Lokale jagers hebben een idee: opeten die ‘kalkoenen van de polder’. ,,Smaakt net als biefstuk.’’
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.