Het Scheikundelokaal van Dolf Henkes, voordat het was vernietigd door de Hogeschool Rotterdam.
Volledig scherm
Het Scheikundelokaal van Dolf Henkes, voordat het was vernietigd door de Hogeschool Rotterdam. © Levien Willemse

Sloop kunstwerk levert Hogeschool Rotterdam schadeclaim op van 250.000 euro

De brute sloop van de muurschildering van Dolf Henkes kan de Hogeschool Rotterdam een gepeperde rekening opleveren. De Dolf Henkes Stichting stelt de hogeschool aansprakelijk en eist een schadevergoeding van wel 250.000 euro.

 1. Een baan scoren terwijl je een balletje trapt: jongeren voetballen samen met werkgevers

  Een baan scoren terwijl je een balletje trapt: jongeren voetballen samen met werkgevers

  Een goal én een baan scoren. Het kan zondag tijdens een voetbaltoernooi in het Topsportcentrum Rotterdam. Jongeren en werkgevers trappen samen een balletje en leren elkaar ondertussen kennen. Met achttien openstaande vacatures krijgen de jongeren de kans een werk- of stageplek te vinden. Abou Bakr El Khabbabi en Abdelmounaim El Bounouhi organiseren het netwerktoernooi in samenwerking met leerbedrijf Alacritas.
 2. Ronduit laf om de schuld op ‘de media’ af te schuiven en de werkelijke daders te ontzien
  PREMIUM
  column

  Ronduit laf om de schuld op ‘de media’ af te schuiven en de werkelijke daders te ontzien

  Ma moest naar Beverwaard. Een ritje van een kwartier langs de Kuip. Nu weet ik hoe ze is als Feyenoord speelt, zenuwachtig, dus ik had gezegd dat ze midden in de eerste helft van huis moest gaan en een uur na de wedstrijd terug moest rijden. Had ze zelf ook al bedacht, zonder een krant te hebben gelezen. De politie stond namelijk al paraat. Altijd als Feyenoord speelt en nu in grote aantallen, omdat het tegen Ajax was.