Geen diensten in de kerk, maar bedden voor dak- en thuislozen.
Volledig scherm
Geen diensten in de kerk, maar bedden voor dak- en thuislozen. © AD

Slaapplek voor daklozen in Victory Outreach Kerk: ‘Corona is een silent killer’

De Victory Outreach Kerk aan het Mijnsherenplein in Rotterdam wordt een slaapplek voor dak- en thuislozen. In de kerk staan twaalf bedden. Gisteravond zijn twaalf bedden neergezet, vandaag gaat de alternatieve slaapzaal open.

Met temperaturen die naar het vriespunt dalen, komt de opvang op een goed moment. Jerry Mendeszoon, oprichter van de kerk in de Tarwewijk, wil tijdens de coronacrisis niemand in de kou laten slapen. ,,Nu de nood aan de man is, willen wij er zijn voor deze doelgroep’’, zegt Mendeszoon.

De kerk staat op dit moment leeg. Mendeszoon: ,,We kunnen geen diensten doen en dan is de vraag wat we kunnen betekenen. We hebben contact gehad met de politie. Die vertelde dat er een gebrek is aan slaapplaatsen. Daarom hebben wij de bedden neergezet. Iedere dakloze is welkom, we zien wel wie er op af gaat komen. We zijn de hele dag open. Dit is coronatijd en dan willen wij er zijn. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Buiten dreigt er gevaar. Corona is een silent killer.’’

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.