Een transporttunnel voor Boijmans loopt door het Museumpark, ontworpen als een groene heuvel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een transporttunnel voor Boijmans loopt door het Museumpark, ontworpen als een groene heuvel. © Mecanoo

Schrik om tunnelbak voor Boijmans dwars door Museumpark: ‘Lomp en nodeloos ingewikkeld’

Jaren vertraging en een prijskaartje dat is opgelopen tot 223 miljoen euro: de verbouwing van Museum Boijmans Van Beuningen verloopt allerminst voorspoedig. Van het geld wordt bijna 30 miljoen geïnvesteerd in de aanleg van een lange tunnelbak dwars door het Museumpark. Een discutabel plan - kenners betwijfelen of de tunnel eigenlijk wel nodig is.

 1. Geheimzinnige miljardair, knarsetandende burgemeester en veel ego's: het debacle Boijmans
  PREMIUM
  reconstructie

  Geheimzin­ni­ge miljardair, knarsetan­den­de burgemees­ter en veel ego's: het debacle Boijmans

  Hóe bestaat het dat een van de belangrijkste musea van het land, met een collectie ter waarde van 8 miljard euro, al jaren dicht is? En op zijn vroegst pas weer in 2029 opent? Dit is het ontluisterende verhaal over botsende ego’s, bestuurlijk onvermogen, een tandenknarsende burgemeester en een geheimzinnige Rotterdamse miljardair. ‘Dit gaat langer duren dan bij het Rijksmuseum in Amsterdam’.
 2. Slooppartij op terras van horecazaak, uitbater Renaldo geeft jaar lang gratis patat weg voor gouden tip

  Slooppar­tij op terras van horecazaak, uitbater Renaldo geeft jaar lang gratis patat weg voor gouden tip

  Normaal wordt er een geldbedrag uitgeloofd voor degene die komt met de gouden tip, maar uitbater Renaldo de Vries (32) van Verhage Fastfood in Nieuwerkerk aan den IJssel gooit het over een andere boeg: een jaar lang gratis patat. En wel voor de persoon die deze horecaondernemer in contact kan brengen met de ouders van jongeren die tot tweemaal toe de boel voor zijn zaak hebben vernield. ,,Dit kun je er echt niet bij hebben.”