Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Schoenen gepikt uit trappenhuizen én de moskee

Het is zeer herkenbaar: schoenen op de deurmat in de trappenhuizen van een flat. Of in een handig rekje tegen de muur. In de Pieter Woutersestraat in Rotterdam-IJsselmonde is dat verleden tijd. Reden? Schoenendieven.

Dat meldt IJsselmondenieuws op Twitter. Het is niet duidelijk of er één dief actief is of dat het er meer zijn. Wat wel vaststaat, is dat twee paar hardloopschoenen en twee paar Air Max zijn verdwenen. ‘Je schoenen buiten laten staan in een afgesloten portiek kan dus ook al niet meer...’, wordt in het bericht gesteld. 

Eerder deze week was er óók al een schoenendiefstal in de stad. Een paar schoenen van het modemerk Balenciaga werd gestolen in de Essalam Moskee in Rotterdam. ‘Dat in het heilige huis van Allah en in de mooiste maand Ramadan. Schaam je!’, schreef de de vrouw op Facebook. De schoenen kosten ongeveer 700 euro.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’
    PREMIUM

    ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’

    'Neus ophalen in de trein? Doe dat lekker thuis!' Ik smul van de rubriek Joost mag 't weten in deze krant. Wijsheid komt met de jaren, en aangezien Joost Prinsen (77) al een eind op weg is, beantwoordt hij al uw vragen. Deze keer wil iemand, die dagelijks met de trein tussen Rotterdam en Utrecht reist, weten waarom medereizigers voortdurend lawaaierig hun neus ophalen. 'Kunnen ze niet gewoon wachten totdat ze thuis zijn?'