Simone da Silva van Dig It Up en curator Leo Minderhoud werken in de voormalige alternatieve winkel Black Widow hard door om de Baroeg-expositie komende zondag feestelijk te kunnen openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone da Silva van Dig It Up en curator Leo Minderhoud werken in de voormalige alternatieve winkel Black Widow hard door om de Baroeg-expositie komende zondag feestelijk te kunnen openen. © Jan de Groen

‘Schatgraver van stadscultuur’ trekt in pand Black Widow

,,Deze plek is Rotterdamse geschiedenis! Alleen al daarom is het geweldig dat Dig It Up verder gaat aan de Nieuwe Binnenweg, vanuit het pand van Black Widow.’’ Directeur Simone da Silva (35) is enthousiast over de nieuwe plek van deze ‘schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur’, zoals galerie Dig It Up zichzelf omschrijft.  Zondag opent de eerste, gratis te bezoeken expositie. Over veertig jaar poppodium Baroeg.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.