Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruzie op school: brugklasser gaat klasgenootje te lijf met een zaag

De leiding van het Dalton Lyceum in Barendrecht heeft twee brugklasleerlingen voorlopig naar huis gestuurd. De ene leerling ging de ander vrijdag met een zaag te lijf op het Technasium. Een woordvoerster van de school heeft het incident met de zaag vandaag bevestigd.

De twee kinderen van 12 jaar kregen vrijdagmiddag onenigheid tijdens een les, waarbij in het handwerklokaal ook werd gezaagd. Een van de leerlingen raakte daarbij gewond, waarna een ambulance naar school moest komen.

,,Het is uit de hand gelopen, er is met een zaag geslagen. Er waren twee leerlingen bij betrokken, dus die twee zijn even niet op school’’, aldus het Dalton in een toelichting. ,,We zijn nu in overleg met de ouders over de verdere procedure.’’ Er is geen aangifte bij de politie gedaan, laat de zegsvrouw van de Barendrechtse school weten.

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.