Ruzie bij serviceflat loopt uit de hand: man doodgestoken, verdachte (50) aangehouden

UPDATE & VIDEOEen man is vanmiddag neergestoken in serviceflat De Kulk aan de Klencke in Hoogvliet. De politie hield kort na het drama, waaraan een ruzie vooraf ging, een 50-jarige bewoner aan. De verdachte is cliënt bij Pameijer en woonde met begeleiding in het gebouw. Ook het slachtoffer zou volgens getuigen in de flat wonen met extra zorg.

Rond kwart over drie werd de man aangevallen na een ruzie in de rookruimte. De hulpdiensten rukten massaal uit naar serviceflat De Kulk. Daar is geprobeerd het slachtoffer in de hal te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. In de hal van de flat hangt plastic zeil, waarachter forensisch experts onderzoek doen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Forensisch onderzoekers doen onderzoek op de plek waar de man neergestoken werd aangetroffen. © Media TV

In serviceflat De Kulk is het al langer onrustig. Bewoners beklaagden zich (anoniem) onder meer bij deze nieuwssite over een kleine groep zeer overlastgevende bewoners. ,,Je kunt erop wachten dat hier een keer een dode valt door een van die gekken’', oordeelde een van de bewoners iets meer dan een week geleden. Woordvoerder Hans Böse van verhuurder Woonbron stelde daarop dat er ‘helaas een gespannen sfeer kan hangen in De Kulk, maar dat er geen sprake is van volop overlast’.  Bewoners uitten ook vorig jaar zomer hun ongenoegen en angsten in de media. 

Na een gewelddadig incident enkele weken terug posteerde Woonbron opnieuw een bewaker in het pand. Deze zou in ieder geval nog tot eind deze maand op zijn post blijven. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
. © MediaTV

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam - hij kaartte de problemen in deze Hoogvlietse flat al eerder aan in het stadhuis - reageert geschrokken op het incident van vandaag. ,,Voordat ik allerlei dingen ga benoemen, moet er eerst meer bekend zijn. Maar dat dit triest en eng is, staat natuurlijk al vast. Dit draagt niet bij aan het veiligheidsgevoel in De Kulk. Het incident moet tot de bodem worden uitgezocht. 

Bewoners meldde dat de verdachte een cliënt is van Pameijer. Hij stond niet bekend als gewelddadig of agressief. ,,Hij is juist altijd heel rustig en vermijdt al het contact’’, vertelt een bewoonster. ,,Bij mij vermijdt hij altijd oogcontact en kijkt naar de grond. Je zag wel dat het een vreemde snuiter is.’’

De Rotterdamse zorginstelling wil niet reageren op de gebeurtenissen. Pameijer heeft in het complex met 288 woningen in totaal 27 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problemen. Voor hen is 24 uur per dag hulp in de buurt aanwezig. De bewoners moeten overdag dagbesteding, vrijwilligerswerk of werk hebben. Drie dagen per week kunnen zij in het restaurant van de flat eten. Pameijer heeft de bewoners na de steekpartij bezocht. Ook is er voor de zekerheid vannacht extra personeel aanwezig.