Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Rover wil meer intercity’s in de avonduren

Er moeten in de avonduren meer intercity’s komen tussen Rotterdam en Utrecht. Hiervoor pleit Rover, een belangenvereniging voor reizigers, samen met andere consumentenorganisaties in een advies aan de NS over de nieuwe treindienstregeling voor 2020.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Populaire Luchtsingel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduidelijk
  PREMIUM

  Populaire Luchtsin­gel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduide­lijk

  De beroemde houten Luchtsingel bij Hofplein in hartje Rotterdam is deels afgesloten. Verschillende trappen naar boven zijn volledig dichtgetimmerd en er hangen briefjes met daarop de waarschuwing: ‘GEVAAR’. Wat er aan de hand is, staat de brug soms op instorten, blijft onduidelijk. De gemeente Rotterdam geeft geen uitleg. De betrokken wethouder wil eerst de Rotterdamse gemeenteraad informeren.