Volledig scherm
Wethouder Arno Bonte nam vandaag een gloednieuwe elektrische laadpaal in de stadhuispoort in gebruik. © Gemeente Rotterdam

Rotterdamse wethouders rijden in dienstauto mét stekker

Wethouder Arno Bonte en zijn negen collega’s zijn sinds vandaag de trotse gebruikers van een leaseauto met stekker. De tien wethouders rijden voortaan hybride. Bonte belooft op Twitter ook nog regelmatig op de fiets te zullen stappen.

Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) nam vandaag een gloednieuwe elektrische laadpaal in de stadhuispoort in gebruik, waar de wagens zullen worden opgeladen.

De keuze voor de BMW 530e werd vorig jaar gemaakt en nu staan de zes auto’s te glimmen op de Coolsingel. Volledig elektrisch is het niet geworden, zei wethouder Arno Bonte destijds tegen het AD Rotterdams Dagblad. ,,Het is binnen het huidige aanbod van volledig elektrisch aangedreven auto’s niet gelukt om een geschikte dienstauto te vinden. Hybride rijden is dan second best qua milieuvriendelijkheid.’’

De nieuwe leasebakken worden gedeeld door de wethouders, gemeentesecretaris en griffie. Burgemeester Aboutalebs dienstwagen moet voldoen aan scherpere veiligheidseisen en is van een ander type. 

Het college wil de komende jaren het hele gemeentelijk wagenpark  verschonen. In 2025 moeten alle lichte bedrijfswagen, zoals bestelbusjes en veegwagens, emissievrij zijn. Uiterlijk in 2030 rijden ook de zwaardere voertuigen, waaronder vuilniswagens, elektrisch of op waterstof. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!