Volledig scherm
Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. © ANP Kippa

Rotterdamse Sharon vertegenwoordigt Nederland bij Miss Universe-verkiezing

De Rotterdamse Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. De 24-jarige Rotterdamse ontving de titel en de bijbehorende met kristallen ingelegde kroon uit handen van haar voorgangster Rahima Dirkse.

Pieksma, werd verkozen uit een groep van tien finalisten. De afgelopen weken werden de dames gevolgd in het RTL 4-programma Op jacht naar de kroon. De Rotterdamse is al sinds haar dertiende model, maar brak in 2013 pas echt door na haar deelname aan Hollands Next Top Model. 

De nieuwe Miss Nederland hoopt zich te kunnen inzetten voor mens, natuur en dier, zo vertelt ze. “Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld.”

Door haar overwinning mag Pieksma Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Eerder werden onder anderen Jessie Jazz Vuijk, die meedeed aan Expeditie Robinson en Boxing Stars, en Dance Dance Dance-deelnemer Zoey Ivory van der Koelen verkozen tot Miss Nederland. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.