Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen.
Volledig scherm
Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. © ANP Kippa

Rotterdamse Sharon vertegenwoordigt Nederland bij Miss Universe-verkiezing

De Rotterdamse Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. De 24-jarige Rotterdamse ontving de titel en de bijbehorende met kristallen ingelegde kroon uit handen van haar voorgangster Rahima Dirkse.

 1. Gemengde reacties onder Rotterdamse onderwijsbestuurders over ‘snotneusbesluit’
  PREMIUM

  Gemengde reacties onder Rotterdam­se onderwijs­be­stuur­ders over ‘snotneus­be­sluit’

  Het nieuws dat kinderen onder de 13 jaar met milde verkoudsklachten zoals een snotneus of beginnende keelpijn gewoon naar school mogen, zorgt voor verdeelde reacties onder Rotterdamse onderwijsinstellingen. De landelijke PO-Raad is blij met de nieuwe richtlijnen, maar niet alle schooldirecteuren in de regio zijn het daarmee eens. ,,Ik trek mijn twijfels in hoeverre we dit kunnen maken naar leerkrachten’’, zegt bijvoorbeeld schooldirecteur Victor van Toer.
 2. Drones houden de binnenvaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’
  PREMIUM

  Drones houden de binnen­vaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’

  Binnen nu en een paar jaar mogen tankschepen hun achtergebleven gaslading niet meer zomaar laten wegvloeien. Er komt dan een landelijk verbod op het varend ontgassen van een groot aantal stoffen, iets dat nu onder strikte voorwaarden nog is toegestaan. Als voorbereiding op die nieuwe wet controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nu al met drones op het varend ontgassen op de Nederlandse vaarwegen.