Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen.
Volledig scherm
Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. © ANP Kippa

Rotterdamse Sharon vertegenwoordigt Nederland bij Miss Universe-verkiezing

De Rotterdamse Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. De 24-jarige Rotterdamse ontving de titel en de bijbehorende met kristallen ingelegde kroon uit handen van haar voorgangster Rahima Dirkse.

Pieksma, werd verkozen uit een groep van tien finalisten. De afgelopen weken werden de dames gevolgd in het RTL 4-programma Op jacht naar de kroon. De Rotterdamse is al sinds haar dertiende model, maar brak in 2013 pas echt door na haar deelname aan Hollands Next Top Model. 

De nieuwe Miss Nederland hoopt zich te kunnen inzetten voor mens, natuur en dier, zo vertelt ze. “Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld.”

Door haar overwinning mag Pieksma Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Eerder werden onder anderen Jessie Jazz Vuijk, die meedeed aan Expeditie Robinson en Boxing Stars, en Dance Dance Dance-deelnemer Zoey Ivory van der Koelen verkozen tot Miss Nederland. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 1. Kunstenares maakt beer van 10.000 vetplantjes bij ingang Erasmus MC als ode aan zorgpersoneel

  Kunstena­res maakt beer van 10.000 vetplant­jes bij ingang Erasmus MC als ode aan zorgperso­neel

  Met liefst 10.000 vetplantjes heeft kunstenares Adriënne Rombout met haar moeder Ina een beer van 70 vierkante meter bij de hoofdingang van het Erasmus MC gemaakt. De spierpijn na twee dagen buffelen op de grond neemt ze voor lief. ,,Dit is met name voor de helden in de zorg en de patiënten, maar ook om de tuinders een hart onder de riem te steken’’, zegt de Delftse, die in het Westland opgroeide.
 2. Geen hamburger maar een coronatest in speciale drive-thru om meer zorgpersoneel te testen
  PREMIUM
  video

  Geen hamburger maar een coronatest in speciale dri­ve-thru om meer zorgperso­neel te testen

  ‘Alleen met afspraak!’ is de duidelijke boodschap aan het begin van de drive-thru voor coronatesten voor zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken. Wie op de bonnefooi naar de parkeergarage bij het Topsportcentrum naast de Kuip komt, is niet welkom. Toch zal het druk zijn. ,,Nu we kunnen testen, moeten en zullen we daar zeker gebruik van maken’’, zegt Conforte, de Rotterdamse brancheorganisatie van ouderenzorginstellingen.