Volledig scherm
De Rotterdamse Jismerai Kaya (11) krijgt de hoofdrol in Annie de musical. © Victoria Van Der Werff

Rotterdamse Jismerai Kaya (11) krijgt hoofdrol in Annie de musical

De bekende musical Annie is vanaf volgend jaar april te zien in het Luxor Theater in Rotterdam. De 11-jarige Jismerai Kaya uit Oosterflank en vijf anderen zullen de hoofdrol van het bekende weesmeisje dat op zoek is naar haar ouders vervullen.

Voor haar jonge leeftijd heeft Kaya al een hoop ervaring. Haar eerste rol was Gloria Estefan in de Broadway musical On Your Feet!. Daarna sleepte ze de rol van kleine Nala in de Lion King musical binnen. ,,Het talent zit in de familie”, zegt Kaya die nooit naar een theaterschool is geweest. ,,Als klein kind zong ik al veel.” Haar moeder gaf haar op voor de auditie van Annie en dat bleek een goede match. ,,Ik kon het niet geloven toen ik hoorde dat ik de rol had.”

Quote

Sommige dingen heb ik moeten opgeven, maar daar heb ik het voor over

Jismerai Kaya (11)

Naast haar carrière als toneelspeelster zit Kaya in groep 7 van de Cornelis Haak School in Rotterdam-Oost. Overdag naar school, ‘s avonds aan het werk. Of ze haar vrije tijd mist? ,,Nee, ik heb sommige dingen moeten opgeven maar dat heb ik er voor over.” Ook hoeft ze zich geen zorgen te maken dat ze haar vriendinnen niet meer ziet, want daar heeft ze een oplossing voor. ,,Ik nodig ze vaak uit om naar een voorstelling te komen kijken! Ze vinden het super cool wat ik doe.”

Jong

Door de jonge leeftijd van de hoofdrolspeelster is de rol van Annie verdeeld onder vijf meisjes die 11 tot 13 jaar oud zijn. Vanwege hun leeftijd mogen zij maar vierentwintig keer per jaar op het podium staan. Aangezien de musical meer optredens kent, moet de rol verdeeld worden onder meerdere acteurs. ,,Ik denk juist dat het extra leuk wordt, omdat we allemaal even oud zijn”, zegt ze.

Kaya is druk bezig met de workshops voor de musical. ,,We leren nu hoe we het best in onze rollen moeten komen.” Gespannen is ze niet echt. Zelf zou ze het eerder gezonde spanning noemen. ,,Vlak voordat ik op moet is het altijd spannend. Maar zodra ik begin te zingen denk ik nergens meer over na.”

Annie de musical is te zien van 8 tot en met 26 april 2020 in het Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te koop vanaf € 24,75 op luxortheater.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!