Het ooit zo prachtige gebouw ligt er al jaren verwaarloosd bij, omdat eerdere plannen voor een nieuwe bestemming strandden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ooit zo prachtige gebouw ligt er al jaren verwaarloosd bij, omdat eerdere plannen voor een nieuwe bestemming strandden. © ANP

Rotterdams bureau gaat bouwval omtoveren tot jongerenwoningen (maar dat lost de woningnood hier niet op)

UPDATETerwijl Rotterdamse jongeren niet weten hoe ze aan woonruimte moeten komen, kunnen Duitse jongeren straks wonen rond een gebouw dat 20 jaar terug door Nederland in Hannover is gezet. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV gaat het gebied rond het vervallen Nederlandse paviljoen omtoveren tot een levendige woon- en werkomgeving met onder andere honderden micro-appartementen. Het Expo-paviljoen was in 2000 de Nederlandse inbreng voor de - geflopte - Wereldtentoonstelling.

  1. Zien: de Zalmhaventoren bij zonsopkomst
    Play
    met video

    Zien: de Zalmhaven­to­ren bij zonsop­komst

    Ze vlogen al veel vaker boven de stad, de medewerkers van Eyecatcher de filmmakers. Dat leverde bijzondere beelden op van Rotterdam en dan vooral het havengebied vanuit de lucht. Sinds kort mag Eyecatcher ook in het centrum van de Maasstad legaal drone-opnames maken. Dus trok het droneteam van het Ridderkerkse bedrijf er op uit richting de Zalmhaventoren om daar de nieuwe blikvanger van Rotterdam en de noordelijke Maasoever bij zonsopkomst goed in beeld te kunnen brengen.