Met de Rotterdampas zijn vele uitjes gratis óf evenementen met flinke korting te bezoeken.
Volledig scherm
Met de Rotterdampas zijn vele uitjes gratis óf evenementen met flinke korting te bezoeken. © Eric Fecken Fotografie

Rotterdampas gaat als een tierelier: al 90.000 passen in voorverkoop verkocht

De Rotterdampassen voor het komende jaar gaan als warme broodjes over de toonbank. De kortingspas is al 90.000 keer verkocht in de voorverkoop. En dat wordt nog véél meer, verwacht de organisatie. ,,Zeker met gemeente Nissewaard erbij. Ik verwacht dat we weer over het record heengaan’’, zegt woordvoerster Ingeborg Ekkelenkamp.

Vorig jaar werd al bekend dat inwoners met smalle beurs uit Nissewaard ook gebruik mogen maken van de Rotterdampas. Met de introductie van de kortingspas in deze gemeente, verwacht de organisatie dat het aantal verkopen alleen maar stijgt. ,,Er worden bijna iedere minuut passen bijbesteld. Het gaat hard’’, laat Ekkelenkamp weten.

Quote

Er worden bijna iedere minuut passen bijbesteld. Het gaat hard

Ingeborg Ekkelenkamp

De Rotterdampas beleefde afgelopen jaar een recordjaar. Zo maakten 227.552 mensen gebruik van de pas. Deze waren goed voor ongeveer 1,5 miljoen uitjes in de regio. Zo kunnen pashouders een keer gratis op de Euromast of naar het Plaswijckpark. Ook kunnen ze eenmalig voor 5 euro in plaats van 24.50 euro naar Blijdorp, een escape room of het Spijkenisser Rivièrabad. De nieuwe Rotterdampas is vanaf 1 maart geldig en kost 60 euro.