Volledig scherm
Al voorbij wandelend werd door de schutter enkele kogels afgevuurd op de voordeur van de woning. © Opsporing Verzocht

Rotterdammers merken niets van beschieting woning

Het grote aantal schietpartijen (49) van dit jaar in de Rotterdamse regio houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Eén van de incidenten, daterend van februari, ging echter volledig voorbij aan de bewoners van een rijtjeshuis aan het Drionpad in Rotterdam-Schiebroek.

De woning werd in februari tweemaal beschoten. Op beelden, die vanavond te zien zijn geweest in het tv-programma Opsporing Verzocht, is te zien hoe op twee verschillende dagen een schutter al wandelend op de woning vuurt. Het is onduidelijk of het bij beide incidenten om de zelfde dader gaat.

Bij beide schietincidenten bleven de bewoners ongedeerd. De eerste schietpartij was in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari. Pas toen de politie een dag later bij de mensen op de stoep stond, ontdekten de bewoners de kogelgaten in hun voordeur. De politie ging op het adres langs nadat er een tip over het vuurwapengeweld was binnengekomen.

Vier dagen later, in de vroege ochtend van zondag 17 februari, was het opnieuw raak aan het Drionpad. Rond 04.15 uur wandelde opnieuw een man langs de bewuste woning en vuurde enkele kogels af. Het vermoeden bestaat dat het dezelfde schutter was, maar helemaal zeker is de politie daar niet van. Voor zover bij het onderzoeksteam bekend is hebben de bewoners geen conflicten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!