Rotterdammer (17) gewond na steekpartij op Rotterdam CS, drie verdachten aangehouden

Update/videoEen 17-jarige Rotterdammer is gisteravond in het metrostation van het Centraal Station in het Rotterdamse centrum neergestoken na een ruzie. Twee jonge vrouwen en een jongen zijn aangehouden. 

Om vijf over elf 's avonds kwam het alarm van een steekpartij binnen bij de politie. Meerdere politiewagens en ambulances gingen ter plekke. Het slachtoffer was nog aanspreekbaar en is zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht. 

Drie jonge verdachten

In de buurt van Rotterdam CS hield de politie twee verdachten van 17 en 18 jaar oud aan. Beide vrouwen worden verdacht van betrokkenheid bij het incident. Korte tijd later meldde zich een 17-jarige jongen bij het politiebureau. Ook hij werd aangehouden en moest op het politiebureau blijven.  

Het is onbekend wat de toestand van het slachtoffer is. Ook is onduidelijk of hij na het steekincident bij de metro op eigen kracht nog naar boven kon lopen. Ook bij de tramhalte was een politielint gespannen namelijk en er lag een reddingsdeken. Het metrostation was afgezet.

Drukke koopavond

De jongeren hadden voorafgaand aan de steekpartij ruzie, volgens de politie. De verdachten worden vandaag gehoord. Dat moet meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident. 

Gisteravond waren veel agenten aanwezig in de stad vanwege de drukke koopavond. Zowel agenten uit het Rotterdam-Centrum, als uit Charlois, Delfshaven en Oost hielden toezicht. 

Ook handhavers en jongerenwerkers waren op pad. Diverse mensen werden opgepakt, onder wie een minderjarige die een groot mes en harddrugs bij zich had.   

Messengeweld is een probleem in Rotterdam, dat vanaf de herfst uit de hand liep met groepen die elkaar opzochten. 

Het slachtoffer zou op eigen gelegenheid naar boven zijn gekomen, waar bij bij de tramhalte in elkaar zakte.
Volledig scherm
Het slachtoffer zou op eigen gelegenheid naar boven zijn gekomen, waar bij bij de tramhalte in elkaar zakte. © MediaTV