Vliegveld Waalhaven, met linksboven het water van de Waalhaven. Op de graslanden rechtsboven verrijst later de Charloisse wijk Wielewaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegveld Waalhaven, met linksboven het water van de Waalhaven. Op de graslanden rechtsboven verrijst later de Charloisse wijk Wielewaal. © KLM Aerocarto

Rotterdam, stad met klein vliegveld maar grote luchtvaarthistorie

100 jaar luchtvaartRotterdam heeft misschien een bescheiden vliegveld, toch kent de stad een grote luchtvaarthistorie. Vandaag is het honderd jaar geleden dat de eerste commerciële lijnvlucht landde op Vliegveld Waalhaven, ooit hét voorbeeld in Europa. Niet voor niets landden Charles Lindbergh en de Graf Zeppelin in Charlois.

  1. Onder de rook van de Kuip kun je klimmen op kunst: ‘Het is echt ontworpen voor jong en oud’
    PREMIUM

    Onder de rook van de Kuip kun je klimmen op kunst: ‘Het is echt ontworpen voor jong en oud’

    Klimmen op kunstwerken? Ben je betoeterd? Nee, serieus, op Rotterdam-Zuid mag het, graag zelfs. Tenminste, op de twee bronzen beelden in het Stadionpark, onder de rook van Feyenoord. Vanaf vrijdag mag je erop, want naast kunst zijn het ook echte klimrotsen, ontworpen door meervoudig Nederlands kampioen sportklimmen Tim Reuser. En ja, zelfs als je nog nooit hebt geklauterd, kun je erop.