Bijvoorbeeld hulp in huis valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, betaalt door de gemeente.
Volledig scherm
Bijvoorbeeld hulp in huis valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, betaalt door de gemeente. © Getty Images

Rotterdam staakt alle betalingen aan omstreden thuiszorginstelling die miljoen winst uitkeerde

De gemeente Rotterdam heeft na onderzoek alle betalingen gestaakt aan de omstreden thuiszorginstelling Naborgh, die eerder een miljoen euro winst zou hebben uitgekeerd. De Rotterdamse zorgorganisatie lag al onder vuur bij de inspectie en bij zorgverzekeraars.

 1. Drones houden de binnenvaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’
  PREMIUM

  Drones houden de binnen­vaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’

  Binnen nu en een paar jaar mogen tankschepen hun achtergebleven gaslading niet meer zomaar laten wegvloeien. Er komt dan een landelijk verbod op het varend ontgassen van een groot aantal stoffen, iets dat nu onder strikte voorwaarden nog is toegestaan. Als voorbereiding op die nieuwe wet controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nu al met drones op het varend ontgassen op de Nederlandse vaarwegen.
 2. Gemengde reacties onder Rotterdamse onderwijsbestuurders over ‘snotneusbesluit’
  PREMIUM

  Gemengde reacties onder Rotterdam­se onderwijs­be­stuur­ders over ‘snotneus­be­sluit’

  Het nieuws dat kinderen onder de 13 jaar met milde verkoudsklachten zoals een snotneus of beginnende keelpijn gewoon naar school mogen, zorgt voor verdeelde reacties onder Rotterdamse onderwijsinstellingen. De landelijke PO-Raad is blij met de nieuwe richtlijnen, maar niet alle schooldirecteuren in de regio zijn het daarmee eens. ,,Ik trek mijn twijfels in hoeverre we dit kunnen maken naar leerkrachten’’, zegt bijvoorbeeld schooldirecteur Victor van Toer.