Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Belga

Rotterdam krijgt een vr-attractie: je loopt hier echt rond in het computerspel

Gameliefhebbers opgelet: binnenkort opent in Rotterdam een gamehal waar bezoekers met een virtualrealitybril op spellen kunnen spelen. Door de bril lijkt het alsof de spelers zich daadwerkelijk in het spel bevinden. Zero Latency VR opent op dinsdag 28 januari de deuren aan de Vierhavensstraat. 

Spelers kunnen alle kanten op in de ruimte van 200 vierkante meter. In teams van maximaal acht personen gaan ze de strijd aan met aliens, zombies of moordlustige robots.  Voor de gamers mogen beginnen, krijgen ze een speciale uitrusting die bestaat uit een bril, koptelefoon, vuurwapen en rugzak. 

In de rugzak zit een laptop waarop het spel wordt afgespeeld. Dankzij de bril lopen spelers niet alleen letterlijk door de wereld van de game, maar zien ze elkaar ook. 

Het is de eerste vestiging van Zero Latency VR in Rotterdam. 

  1. Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’
    PREMIUM

    Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’

    Er zijn wat de gemeente Rotterdam betreft geen grote obstakels meer die de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord op Zuid kunnen dwarsbomen. Die conclusie trekt verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66, majeure projecten). De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft positief geadviseerd op het bestemmingsplan voor zo’n voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. De stikstofdiscussie heeft geen invloed op het project en er is ‘op een haar na’ een deal met laboratorium TLR. ,,Wat ons betreft is alles klaar en geregeld.’’