2010-07-04 - Het peleton staat zondag gereed op de Erasmusbrug in Rotterdam voor de start van de eerste etappe van de Tour de France van Rotterdam naar Brussel.
Volledig scherm
2010-07-04 - Het peleton staat zondag gereed op de Erasmusbrug in Rotterdam voor de start van de eerste etappe van de Tour de France van Rotterdam naar Brussel. © ANP

Rotterdam hengelt naar de start van Tour de France: ‘Voor de inwoners is dat prachtig om mee te maken’

Rotterdam CyclingEen feest moet het worden, het Rotterdam Cycling Festival op 16 en 17 juli, een ‘feest van de fiets’, met vele toertochten en wedstrijden. Niet voor niets ziet de organisatie van de Tour de France Rotterdam als een van dé fietssteden van Europa. De stad staat dan ook sterk in de gooi naar een nieuwe Grand Départ. 

  1. Koen (17): ‘Als het even kan, ben ik over 20 jaar met pensioen en woon ik de helft van het jaar op Ibiza’
    PREMIUM
    ik zeg je

    Koen (17): ‘Als het even kan, ben ik over 20 jaar met pensioen en woon ik de helft van het jaar op Ibiza’

    Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Samen met zijn familie zit Koen van den Bulk, vernoemd naar voetballer Coen Moulijn, regelmatig bij Feyenoord op de tribune: „Het lijkt of die seizoenskaart ook steeds duurder wordt.”