Online supermarkt Picnic bezorgt de boodschappen al met de E-Worker, een elektrische voertuig dat is geïnspireerd op de Britse melkwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Online supermarkt Picnic bezorgt de boodschappen al met de E-Worker, een elektrische voertuig dat is geïnspireerd op de Britse melkwagen. © ANP

Rotterdam gaat vieze bedrijfsbusjes weren en stelt daarvoor twee miljoen euro beschikbaar

Rotterdam wil dat er per 2025 alleen nog schone vrachtwagens en bedrijfsbusjes in de stad rijden. Daarmee gaat de net afgeschafte milieuzone weer in de herkansing, al gaat die alleen voor bedrijven gelden en niet voor particulieren. Hoe groot de nieuwe zone precies wordt, is nog onderwerp van gesprek en wordt pas in 2022 bekend.

 1. Gemeente door het stof in zaak zieke schoonmaker: ‘Ik geloof nog steeds dat ze me liever dood hadden gezien’
  PREMIUM
  VIDEO

  Gemeente door het stof in zaak zieke schoonma­ker: ‘Ik geloof nog steeds dat ze me liever dood hadden gezien’

  De gemeente Rotterdam betuigt spijt over de harteloze manier waarop een oud-werknemer jarenlang is behandeld. Oud-begraafplaatsmedewerker Jaco van Heijst uit Vlaardingen moest zeven jaar procederen om te bewijzen dat hij ziek is geworden door zijn werk. Zelfs toen de rechter hem in het gelijk stelde, maakte de gemeente geen excuses. ,,Dat vind ik echt erg’’, zegt wethouder Arjan van Gils (Organisatie, D66).
 1. Hogeweg: van Duits bastion naar internationaal gezelschap
  Play

  Hogeweg: van Duits bastion naar internatio­naal gezelschap

 2. Nadie schrijft in stacaravan in Bruinisse liefdesliedjes op bestelling
  Play

  Nadie schrijft in stacaravan in Bruinisse liefdes­lied­jes op bestelling