Ron Dumee, nu 71, schreef een boek over zijn moeder die hij nooit heeft gekend. Na tientallen jaren staat hij hier weer voor de deur van het huis, waar hij als jochie opgroeide.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron Dumee, nu 71, schreef een boek over zijn moeder die hij nooit heeft gekend. Na tientallen jaren staat hij hier weer voor de deur van het huis, waar hij als jochie opgroeide. © Frank de Roo

Ron (71) zocht uit wie zijn moeder - en vader - was: ‘Ik heb 40 jaar lopen jammeren’

Zijn moeder Jo overleed, slechts 36 jaar oud, toen hij 1 jaar was. Het enige wat Ron Dumee zich van haar herinnerde, was een markant detail dat zich in zijn onderbewustzijn had genesteld: de geur van Sunlight zeep. Het gemis zette hem er decennia later toe aan op zoek te gaan naar wie zij was. Het resultaat: Moedertje Lief!, een boek over een vrouw die aan een mysterieuze ziekte overleed.

  1. Johan kreeg kriebels in zijn buik van mannen, maar dat mocht niet: ‘Alsof je keel werd dichtgeknepen’
    PREMIUM

    Johan kreeg kriebels in zijn buik van mannen, maar dat mocht niet: ‘Alsof je keel werd dichtgekne­pen’

    Als tiener lag hij te woelen in zijn bed van verliefdheid. Maar die kriebels in zijn buik waren voor een jongen. En Johan Verweij woonde midden in de biblebelt. Not done, dus. Hij probeerde zichzelf meermaals te ‘genezen’. Tegen beter weten in. Totdat hij alles losliet: ,,Ik verloor veel mensen, ging boven een seksshop wonen en kreeg een relatie. Ja, met een man.”