Volledig scherm
Veel lachgasgebruikers zijn minderjarig. De VVD vindt voorlichting cruciaal. © ANP

Roep om maatregelen tegen lachgasgebruik in Capelle

De Capelse VVD wil maatregelen om hinderlijk lachgasgebruik tegen te gaan. Volgens raadslid Mels Landzaad ervaren Capellenaren overlast van lachgas, zoals van lege patronen op straat. 

Het openlijk gebruik zou er daarnaast voor zorgen dat bewoners zich minder veilig voelen. DCMR Milieudienst Rijnmond vond vorige maand bij een bedrijf in Capelle aan den IJssel 3000 kilo illegaal opgeslagen lachgas.

Problematiek lachgas

De Capelse VVD heeft nu schriftelijke vragen aan het college van b en w gesteld. Zo wil raadslid Landzaad weten in hoeverre de problematiek van lachgasgebruik in kaart is gebracht en of de gemeente die bijvoorbeeld met een verbod zou willen tegengaan.

Lachgas is niet verboden, maar wordt wel in verband gebracht met serieuze gezondheidsklachten en verkeersongevallen. Verschillende gemeenten treffen inmiddels maatregelen. Zo verbiedt de gemeente Rotterdam de verkoop van lachgas rond evenementen.

Minderjarig

,,Veel lachgasgebruikers zijn minderjarig, terwijl bij deze groep het risico op gezondheidsklachten het grootst is. Voorlichting voor deze groep is cruciaal’’, vindt Landzaad. ,,Ik wil van het college weten of zij daar ook voor de gemeente een rol ziet.’’