Volledig scherm
Robin van Persie tijdens zijn afscheid zondag. © BSR Agency

Robin van Persie de populairste Instagrammer uit de Rotterdamse regio

Eerst aanvoerder van Feyenoord, nu aanvoerder op sociale media. Robin van Persie staat bovenaan de lijst van de Rotterdamse Instagram Top 100. Hij heeft maar liefst 4,3 miljoen volgers op het sociale medium. 

De tweede plaats in de top 100 is ingenomen door Georginio Wijnaldum. Hij heeft ruim 2,2 miljoen volgers. De stijging van het aantal volgers op zijn account was recent enorm. Na de belangrijke doelpunten die hij voor Liverpool maakte, in de halve finale van Champions League tegen FC Barcelona, kwamen er een dag na de wedstrijd maar liefst 118.000 nieuwe volgers bij.

De eerdere aanvoerder van de lijst bekleedt nu een derde plaats: Ronnie Flex. Hij heeft er ruim één miljoen. Dat was nog in april, toen de lijst voor het eerst is gelanceerd. ,,We kregen toen veel feedback, ook van Feyenoord-supporters’’, vertelt een medewerkster van SocialMediaMonteur, het bureau dat de lijst samenstelt. ,,We zijn opnieuw gaan researchen en hebben we dus nieuwe accounts aan de lijst toegevoegd.’’

Van Persie heeft er in een maand tijd dus niet opeens 3,5 miljoen volgers bijgekregen. ,,Van Persie en Wijnaldum waren al erg groot op Instagram, maar zijn qua volgeraantal wel enorm gegroeid de laatste tijd.’’

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!