Kees van der Leeden: ,,Ik had Robby zó graag hier op de bank willen zetten om die ene vraag te stellen: wat bezíelde je nou?''
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van der Leeden: ,,Ik had Robby zó graag hier op de bank willen zetten om die ene vraag te stellen: wat bezíelde je nou?'' © Sanne Donders

Robby (19) kwam om bij de strandrellen in Hoek van Holland: ‘Hij was een schietschijf’

InterviewTien jaar geleden mondde dancefeest Sunset Grooves op het strand van Hoek van Holland uit in een veldslag tussen bezoekers en politie. Een politiekogel werd de 19-jarige Robby van der Leeden fataal. Zijn vader vraagt zich nog steeds af wat zijn zoon in de vuurlinie deed.

 1. Pastel gekleurde posters om polarisatie tegen te gaan: ‘Het moet klaar zijn met het vingertjes wijzen’
  TWEE MINUTEN MET

  Pastel gekleurde posters om polarisa­tie tegen te gaan: ‘Het moet klaar zijn met het vingertjes wijzen’

  In Rotterdam kom je ze steeds vaker tegen: de pastel gekleurde posters van +MaakdeStadBeter met teksten als ‘In Rotterdam, bouwt ieder een brug naar de ander en ‘Goed ventileren? De lucht klaren tussen jou en mij’. Izzy Mansour van Skin Rotterdam is een van de bedenkers en makers van de posters: ,,De wereld komt samen in Rotterdam en dat moeten we behouden.”
 2. Quinn is 17 jaar: ‘Je bent bijna volwassen, maar je hebt geen grote verantwoordelijkheden’
  PREMIUM
  IK ZEG JE

  Quinn is 17 jaar: ‘Je bent bijna volwassen, maar je hebt geen grote verantwoor­de­lijk­he­den’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De 17-jarige Quinn Huijsmans uit Capelle aan den IJssel heeft bijna een jaar om te bedenken wat zijn verantwoordelijkheden zijn als 18-jarige: „Er gaat best wat veranderen, denk ik.”