Remco van de Lagemaat in de keuken van Osteria Vera aan de Karel Doormanstraat. Het restaurant is gesloten, maar ze gaan nu maaltijden bezorgen. 

foto Jan de Groen
Volledig scherm
PREMIUM
Remco van de Lagemaat in de keuken van Osteria Vera aan de Karel Doormanstraat. Het restaurant is gesloten, maar ze gaan nu maaltijden bezorgen. foto Jan de Groen © Jan de Groen

Restaurants zijn nu vooral gebaat bij cadeaubonnen

De Gouden PollepelVoor restaurants is de tijdelijke sluiting vanwege het coronavirus een hard gelag. Door krappe marges en hoge kosten hebben niet veel ondernemers in deze sector vet op de botten, en kan een paar weken zonder inkomsten ze in grote problemen brengen.Daarom de komende weken in plaats van Gouden Pollepelrecensies andere verhalen over de horeca.

  1. Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’
    PREMIUM
    Ik zeg je

    Mila (17) wordt ’s ochtends liever wakker van daglicht dan van een alarm: ‘Ik slaap met de gordijnen open’

    Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Mila van Werkhoven uit Rotterdam wordt ’s ochtend liever wakker van daglicht, dan van een alarm: „Dan voel ik me opgewekter.”