Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rechterlijke macht reageert voor het eerst op in rug getrapte agent-affaire

De rechterlijke macht heeft voor het eerst gereageerd op de ophef die is ontstaan door een bericht van de Rotterdamse wijkagent Wim Rietveldt. Het door hem gehekelde vonnis - de rechtbank sprak een man vrij die hem twee weken terug op de Nieuwe Binnenweg een trap in de rug verkocht - wordt volgende week op internet gepubliceerd zodat iedereen zijn eigen conclusies kan trekken.

Rietveldt is sinds zijn tweet gisteravond hét gespreksonderwerp op sociale media. De rechtbank zou volgens het relaas van de agent de molesteerder hebben vrijgesproken omdat zijn aangifte niet duidelijk genoeg was. Rietveldt werd door hem in de rug getrapt, waardoor hij een gekneusde nier opliep en bloed moest plassen.

Veel Nederlanders, onder wie PVV-voorman Geert Wilders, hebben geen goed woord over voor de uitspraak. De algemene teneur is dat ‘rechters veel te ver van de werkelijkheid afstaan’. Het Openbaar Minsterie kondigde vanochtend aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, iets dat tot tevredenheid stemde van de Rotterdamse loco-burgemeester Bert Wijbenga. Het landelijke Twitter-account van de politie stak de agent een hart onder de riem door te stellen dat ‘in elk uniform een mens zit’ en dat ‘geweld tegen hulpverleners, in welke vorm dan ook, onacceptabel is’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.