Volledig scherm
Hiphopartiest Wowi wint de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie hiphop. © Marc Nolte

Rapper Wowi en producent Fallwood eerste prijs in finale Grote Prijs van Rotterdam

Hiphopartiest Wowi heeft gisteravond de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in poppodium Bird. In de categorie Electronics won producent Fallwood. Beide artiesten ontvingen 1000 euro. 

Ook wonnen ze een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in 2020, een masterclass naar keuze en een persoonlijke buddy.

De prijs werd georganiseerd door de Popunie. Vijf hiphopartiesten gingen gisteravond de strijd met elkaar aan om in twintig minuten de jury te overtuigen van hun kunnen. Wowi uit Schiedam won de eerste prijs in de categorie hiphop. De jury roemde de hiphopartiest om zijn energieke en muzikale optreden. ,,Hij kan elke club vullen in de toekomst.” 

Dit is één van Wowi's nummers (tekst gaat verder onder de video): 

Ook in de categorie Electronics streden vijf deelnemers om te eerste prijs, die producent Fallwood in de wacht wist te slepen. “Het klopt aan alle kanten", aldus de jury over Fallwood. 

Volledig scherm
Producent Fallwood wint de juryprijs tijdens de Grote Prijs van Rotterdam. © Marc Nolte

Hiphopartiest Boogie Brothers won de publieksprijs. Producent Kofi The Unknown wist het publiek te overtuigen in de categorie Electronics. 

Vanavond vinden de overige twee finales plaats in de categorieën Singer/Songwriter en Bands in de Rotterdamse Doelen. De finales zijn uitverkocht.