Volledig scherm
De Coolsingel in 1957. © ANP

Raad wil ereronde voor bouwvakkers wederopbouw op Coolsingel

De Rotterdamse gemeenteraad wil een ‘ereronde’ organiseren voor alle bouwvakkers die hebben meegewerkt aan de wederopbouw. En wel op de hoofdstraat van Rotterdam: de Coolsingel. 

Het voorstel van VVD-raadslid Tim Versnel kreeg gisteravond de steun van de meerderheid van de raad. De ereronde staat gepland voor volgend jaar, bij de feestelijke opening van de nieuwe Coolsingel. Dat moment wordt tevens gezien als ‘een bekroning van 75 jaar wederopbouw’, stelde Versnel. ,,Een ereronde voor alle bouwvakkers die in weer en wind keihard hebben gewerkt, om die prachtige stad te bouwen waar we zo trots op zijn.’’

‘Een fantastisch idee’

Wethouder Arjan van Gils (D66) was enthousiast over het plan en noemde het ‘een fantastisch idee’. ,,Hier gaan we mee aan de slag.’’ Het is nog onduidelijk hoeveel bouwvakkers hebben gewerkt aan de wederopbouw, en hoe die worden gevonden. Gedacht wordt aan een oproep, om te beginnen aan alle betrokken bouwbedrijven.

Volledig scherm
Ook nu wordt er nog flink aan de Coolsingel gewerkt. © Jan de Groen
  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.