Het Rotterdamse PvdA-raadslid Dennis Tak.
Volledig scherm
Het Rotterdamse PvdA-raadslid Dennis Tak. © ERIC FECKEN

PvdA uiterst kritisch op stadionplannen Feyenoord City: ‘grote risico's en financiële hocus pocus’

De politieke steun voor Feyenoord City kalft af. Niet alleen Leefbaar Rotterdam, maar ook de PvdA-fractie is uiterst kritisch op de financiële onderbouwing van een nieuw stadion voor Feyenoord. Volgens PvdA-raadslid Dennis Tak zijn de risico’s groot en is er zelfs sprake van ’financiële hocus pocus’.

 1. Reconstructie van dé kwestie die Rotterdam al tien jaar in zijn greep houdt: waarom lukt het niet met het nieuwe Feyenoordstadion?
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Reconstruc­tie van dé kwestie die Rotterdam al tien jaar in zijn greep houdt: waarom lukt het niet met het nieuwe Feyenoord­sta­di­on?

  Al tien jaar droomt Feyenoord van een nieuw stadion. Al tien jaar denkt de gemeente mee. Maar nog altijd is er geen beslissing. Hoe kan dat? Reconstructie van een slepend proces, met hoofdrollen voor falende bestuurders, rivaliserende multimiljonairs en fanatieke supporters. ‘Als dit niet lukt, zoekt Feyenoord het zelf maar uit.’
 2. Celstraf na dodelijke steekpartij om uitgeleende controller, maar ‘ook slachtoffer droeg bij aan escalatie’
  PREMIUM

  Celstraf na dodelijke steekpar­tij om uitgeleen­de controller, maar ‘ook slachtof­fer droeg bij aan escalatie’

  Het was een ruzie die net zo goed met de vuisten of verbaal uitgevochten had kunnen worden. Maar het conflict, twee jaar geleden in Rozenburg, tussen twee tieners over een uitgeleende controller van een spelcomputer ontaardde in een dodelijke steekpartij. Die kostte de 17-jarige Mushuraldo het leven. Melvin T., toen 19 jaar, moet zeven jaar de gevangenis in voor de fatale actie.