René Perridon (links) en Juriaan van Woerkom op de plek waar hun nieuwbouwproject Hof van Cossee moet komen. De VvE van de achtergelegen Olympusflat heeft bezwaar gemaakt bij de rechter en trekt dit pas in als de projectontwikkelaars de portemonnee trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
René Perridon (links) en Juriaan van Woerkom op de plek waar hun nieuwbouwproject Hof van Cossee moet komen. De VvE van de achtergelegen Olympusflat heeft bezwaar gemaakt bij de rechter en trekt dit pas in als de projectontwikkelaars de portemonnee trekken. © Jan de Groen

Projectontwikkelaar in Hillegersberg doet boekje open: ‘Bezwaarmakers eisen 6 ton’

Een prestigieus bouwproject in Hillegersberg ligt al twee jaar stil omdat de projectontwikkelaar overhoop ligt met bezwaarmakers in de omgeving. Het Rotterdamse OHG Vastgoed zou in totaal 6 ton moeten betalen om de bezwaren van tafel te krijgen. Zo werd tijdens een kopje koffie eventjes 150.000 euro gevraagd. Een onthullend kijkje achter de schermen.

  1. Soufian (17) ziet steeds meer Marokkaanse rolmodellen: ‘Badr Hari herpakt zich wat er ook gebeurt’
    PREMIUM

    Soufian (17) ziet steeds meer Marokkaan­se rolmodel­len: ‘Badr Hari herpakt zich wat er ook gebeurt’

    Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Volgens Soufian Ahajjam hebben kinderen helemaal geen vooroordeel. Racisme vindt hij dan ook onbegrijpelijk: „Waar en wanneer is dat verkeerd gegaan?”