Het afsluitend vuurwerk van de Wereldhavendagen 2018 gezien vanaf de Erasmusbrug.
Volledig scherm
Het afsluitend vuurwerk van de Wereldhavendagen 2018 gezien vanaf de Erasmusbrug. © Frank de Roo

Programma Wereldhavendagen 2019 bekend

Liefhebbers van de Wereldhavendagen kunnen vanaf nu het programma van de 42ste editie van dit maritieme evenement in Rotterdam bekijken. Het volledige programma voor 6 tot en met 8 september is op de site wereldhavendagen.nl gezet. 

Het thema van dit jaar draait om ‘teamwork’. Daarom zal bijvoorbeeld de patrouillevaartuig de Zeearend aanmeren bij de Wilhelminapier. Op dit schip werken politie, douane en de Koninklijke Marechaussee samen om de Noordzee te beveiligen. 

Het  kadeprogramma van het evenement gratis te bezoeken. Voor excursies en vaartochten dienen echter vooraf kaarten te worden gekocht. Dat kan vanaf maandag 26 augustus, 12.00 uur, online.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

  1. ‘Blijdorp-olifant’ Timber voelt zich direct thuis in Emmen en dekt erop los

    ‘Blijdorp-oli­fant’ Timber voelt zich direct thuis in Emmen en dekt erop los

    De Rotterdamse olifant Timber maakt furore in zijn nieuwe thuisbasis Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De 22-jarige dikhuid heeft woensdag, precies twee weken na zijn aankomst, het 12-jarige vrouwtje Swe Zin gedekt. ,,En dat is goed nieuws voor Wildlands, omdat dit inhoudt dat de stier en het vrouwtje elkaar interessant vinden’’, zegt woordvoerster Hanneke Wijshake. ,,Of de dekking ook meteen vruchten afwerpt, is pas over twee jaar bekend. Want olifanten zijn tussen de 18 en 24 maanden drachtig.’’