Volledig scherm
PREMIUM
Barbecue tijdens DÂK 2016. © Archieffoto

Pop-up stadspark DÂK terug in oude vertrouwde parkeergarage

Pop-up stadspark DÂK keert vrijdag 19 juli na een jaar afwezigheid terug op het dak van de parkeergarage Westblaak. Vorig jaar werd zo’n twee weken voor de start duidelijk dat de gemeente de gevraagde vergunning voor drieënhalve week niet ging verlenen, omdat de activiteiten te veel lawaai maakten. De vergunning is er nu wel, voor tweeënhalve week.

Om last minute-gedonder als vorig jaar te voorkomen, zaten de mensen van DÂK en de gemeente al begin dit jaar om de tafel. Daar werd volgens Fense Berkhof van het tijdelijke stadspark snel duidelijk dat tweeënhalve week DÂK-festiviteiten opnieuw het maximum was voor de gemeente. ,,Het was take it or leave it. Nu besloten we het te doen. Vorig jaar niet, omdat het toen zo laat bij ons bekend werd dat het korter moest.’’

  1. Een burgemeester die het meer dan twaalf jaar in een stad volhoudt, is bijzonder. Zeker als hij een bemoeial is
    PREMIUM
    Commentaar

    Een burgemees­ter die het meer dan twaalf jaar in een stad volhoudt, is bijzonder. Zeker als hij een bemoeial is

    De een gaat voor zijn derde termijn, de ander houdt het na drie jaar voor gezien. Het opstappen van de burgemeester van Vlaardingen illustreert onbedoeld hoe opmerkelijk het besluit van Ahmed Aboutaleb is om er na twaalf jaar nóg een periode in Rotterdam aan vast te plakken. Dat hij niet op Rotterdam en de Rotterdamse politiek is uitgekeken - en Rotterdam niet op hem - is bijzonder.