Impressie van hoe de Florabuurt eruit komt te zien, in het hart komt nieuwe bebouwing
Volledig scherm
Impressie van hoe de Florabuurt eruit komt te zien, in het hart komt nieuwe bebouwing © Govert van der Velden/Gemeente Capelle aan den IJssel

Politiek twijfelt aan nut nieuwbouw in Florabuurt

De Capelse politiek heeft moeite met nieuwbouw in het nog open hart van de Florabuurt. Gevreesd wordt dat de buurt er te stenig door wordt. Vandaar het voorstel om de nieuwbouw voorlopig uit het grootschalige vernieuwingsproject te halen.

 1. Dit bedrijf helpt mee aan vormgeven van Rotterdam: ‘Wij hebben de stad mede haar smoel gegeven’
  PREMIUM

  Dit bedrijf helpt mee aan vormgeven van Rotterdam: ‘Wij hebben de stad mede haar smoel gegeven’

  Al een eeuw lang staat Spindler bekend als dé totaalinstallateur van Rotterdam. De stad die dit familiebedrijf achter de schermen mede heeft vormgegeven. Ze bouwden mee aan de Kuip, waren betrokken bij de wederopbouw en staan vaak vooraan als er wéér een nieuwe woontoren aan de skyline wordt toegevoegd. Van De Hoge Heren tot en met de Markthal en straks het nieuwe ‘oude’ postkantoor; allemaal dragen ze het stempel van Spindler.
 2. Waar is deze ‘lastige’ foto gemaakt?
  Raadplaat

  Waar is deze ‘lastige’ foto gemaakt?

  Dit is - denken wij - een hele lastige. Want het lijkt een plekje, met die autootjes en eengezinswoninkjes, dat je overal in Rotterdam zou kunnen vinden. Alhoewel, het indrukwekkende gebouw, dat zo hoog boven de begroeiing uittorent, is wellicht een aanknopingspunt. Dus gaat u er maar eens goed voor zitten en vertrouw al uw snedigheden, briljante vondsten en eureka-momenten aan ons toe. Doe dat het liefst in lange epistels, met veel details en wetenswaardigheden. Vooral over dat mysterieuze complex in de verte!