Volledig scherm
Politie staat voor de ingang van de Bijenkorf. © MediaTV

Politiebewaking bij Bijenkorf na tip over plunderplannen van jongeren

De politie heeft gisteren agenten ingezet om een plundering bij de Bijenkorf in Rotterdam te voorkomen. Jongeren zouden elkaar op sociale media hebben opgeroepen om het warenhuis te bestormen. ,,Wij hadden daar inderdaad signalen van doorgekregen, dus daar hebben we naar gehandeld’’, aldus een politiewoordvoerder. 

Om hoeveel jongeren het zou gaan, was nog onduidelijk. Er zijn geen aanhoudingen verricht, zegt de politie. Uit voorzorg werd een aantal maatregelen genomen. De ingang naar de Bijenkorf in de Koopgoot ging eerder dicht.

Afgelopen weken waren er meerdere plunderingen bij JD Sports, onder meer op de locatie in Brussel en Amsterdam. Dat gebeurde nadat een medewerker van de winkel in het Belgische Luik racistische uitlatingen zou hebben gedaan. Zij is inmiddels opgepakt. 

Jongeren bestormden vervolgens meerdere filialen van de sportwinkel. Online zouden berichten rondgaan om ook andere winkels te plunderen. In één van die berichten, op GeenStijl, valt te lezen: ‘Boys, JD was de eerste stap.We bestormen Bijenkorf, ze kunnen ons nie allemaal pakken!!!’

Signalen

Een woordvoerder van Bijenkorf laat weten op de hoogte te zijn van de kwestie. ,,We hebben preventieve maatregelen getroffen en contact gehad met lokale autoriteiten.’’ Niet alleen het filiaal in Rotterdam stond op de lijst voor plunderingen, bij het filiaal in Amsterdam zouden er ook signalen zijn binnengekomen.