Volledig scherm
De vluchtelingen kwamen allen uit India. © Politie

Politie vindt zwangere vrouw en vijf kinderen ingeklemd tussen autobanden in vrachtwagen

Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden, troffen de politie en Koninklijke Marechaussee (KMar) zondagmiddag achttien vluchtelingen aan in een kleine vrachtwagen. Onder hen waren vijf kinderen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waarin ze zich bevonden, verkeerden zij allen in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de KMar een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. Tussen de lading vonden agenten zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar, allen afkomstig uit India. Een van de vrouwen was zwanger. De groep is overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM). De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Toename

Het aantal inklimmers dat wordt aangetroffen door de politie en de KMar in het Rotterdamse havengebied blijft stijgen. Begin juni werd een uitgebreide controle gehouden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

  1. Tóch korting op afvalstoffenheffing voor bewoners 'niet’ bestaand wooncomplex Hillegersberg

    Tóch korting op afvalstof­fen­hef­fing voor bewoners 'niet’ bestaand wooncom­plex Hillegers­berg

    Een deel van de Hillegersbergse Arcadia-bewoners krijgt 75 procent korting op de naheffing van 700 euro die zij plots in de bus kregen. Het gemeentelijke belastingsysteem kende hun nieuwe appartementencomplex niet en stuurde dus ook geen aanslagen voor de afvalstoffenheffing, ondanks herhaaldelijk aandringen van de kant van de bewoners. Een paar weken geleden kregen zij ineens de rekening voor drie jaar tegelijkertijd op de mat wat voor grote paniek zorgde.