Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ADN Beeldredactie

Politie plukt Wajonger van de weg met dikke ketting om zijn nek en Rolex aan zijn pols

Een 41-jarige man uit Capelle aan den IJssel is op de A4 in Amsterdam aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had voor ruim 50.000 euro aan sieraden bij zich en nog eens 6000 euro aan contanten. De man verklaarde een coffeeshop in Rotterdam te hebben, maar dat bleek onjuist: hij heeft een Wajong-uitkering.

De man reed met zijn Amsterdamse vriendin (24) en haar vriendin (28) in een huurauto toen agenten hen voor een controle aanhielden. Tijdens de controle kreeg de politie argwaan en doorzocht de hele auto.

De politie trof drie mobiele telefoons aan met zogeheten ‘pretty good privacy’, oftewel PGP-telefoons. Deze telefoons worden vaak gebruikt door criminelen om elkaar geheime berichten te sturen. Vervolgens vonden de agenten honderd biljetten van vijftig euro. Het viel de politie verder op dat de man een gouden ketting van achttien karaat bij zich had ter waarde van circa 42.500 euro en een Rolex-horloge met een waarde van 10.000 euro.

  1. Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’
    PREMIUM

    Wethouder Van Gils ziet geen obstakels meer: ‘Nieuw stadion Feyenoord open in 2025’

    Er zijn wat de gemeente Rotterdam betreft geen grote obstakels meer die de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord op Zuid kunnen dwarsbomen. Die conclusie trekt verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils (D66, majeure projecten). De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft positief geadviseerd op het bestemmingsplan voor zo’n voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. De stikstofdiscussie heeft geen invloed op het project en er is ‘op een haar na’ een deal met laboratorium TLR. ,,Wat ons betreft is alles klaar en geregeld.’’