De lugubere vondst – het lichaam van Aziz Muhammad lag in de kofferbak van zijn eigen stationwagen – werd de volgende dag in de media gebracht, maar bleef daarna onderbelicht én onopgelost
Volledig scherm
De lugubere vondst – het lichaam van Aziz Muhammad lag in de kofferbak van zijn eigen stationwagen – werd de volgende dag in de media gebracht, maar bleef daarna onderbelicht én onopgelost © Roel Dijkstra

Politie houdt Rotterdammer (72) aan voor mysterieuze moord uit 1991

De politie heeft 28 jaar na de mysterieuze moord op Aziz Muhammad (40) een verdachte aangehouden. Vandaag werd een 72-jarige Rotterdammer opgepakt in zijn woning in Rotterdam-West.

 1. Mr. Festival Johan Moerman zwaait af in jaar zonder evenementen: ‘Massa verbroedert en daar is altijd behoefte aan’
  PREMIUM
  Interview

  Mr. Festival Johan Moerman zwaait af in jaar zonder evenemen­ten: ‘Massa verbroe­dert en daar is altijd behoefte aan’

  Met Rotterdam Festivals zorgde directeur Johan Moerman voor meer schwung in de Maasstad. Maar na 27 jaar is het tijd voor pensioen, bizar genoeg na een zomer zonder evenementen. ,,Die keren na de coronacrisis wel weer terug”, verwacht scheidend Mister Festival. ,,Al staan we volgend jaar denk ik nog steeds niet met 40.000 man op een plein.”
 2. Doorbraak in mysterieuze moordzaak uit 1991: dna op touw gevonden

  Doorbraak in mysterieu­ze moordzaak uit 1991: dna op touw gevonden

  De politie heeft een dna-profiel van de vermoedelijke moordenaar van Aziz Muhammad. De 40-jarige Muhammad werd op 8 september 1991 aan de Spangesekade in Rotterdam in zijn kofferbak gevonden. Op het touw waarmee hij was vastgebonden zijn dna en andere sporen ontdekt. Deze zijn met de nieuwste technieken onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dit werd vanavond bekend gemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.