Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Bezoekers moeten wél vooraf reserveren.
Volledig scherm
Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Bezoekers moeten wél vooraf reserveren. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Plaswijckpark gaat weer open, wél vooraf reserveren

Plaswijckpark gaat op 26 mei weer open. Een bezoek aan de Rotterdamse familieattractie ziet er door alle maatregelen in verband met het coronavirus wel anders uit, meldt een woordvoerster. ,,Uiteraard houdt het park zich aan de 1,5 meterregel.’’

Per dag is een beperkt aantal bezoekers welkom. Ook is het reserveren van een dag en een tijdvak verplicht. ,,Daarnaast heeft Plaswijckpark verschillende maatregelen getroffen om veilig samen uit te zijn. Zowel bij de attracties en speeltoestellen, in de horeca en de souvenirwinkel als op de wandelpaden kunnen andere regels gelden’’, zo luidt de aankondiging. Zo blijven onder andere de binnenspeeltuinen en de ballenbak gesloten. Bij de horecapunten kan alleen worden afgehaald.

Meer informatie en reserveren op plaswijckpark.nl.

  1. Onderzoek: geluidsscherm van 4 tot 8 meter of grondwal beste oplossing voor ‘herrie’ A15

    Onderzoek: geluids­scherm van 4 tot 8 meter of grondwal beste oplossing voor ‘herrie’ A15

    De aanleg van een 4 tot 8 meter hoog geluidsscherm, een grondwal of een combinatie van beide direct langs de A15 is de beste manier om de geluidsoverlast in de Ridderkerkse wijk Drievliet te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau DGMR. De verwachte kosten liggen tussen de 3,1 en 6,7 miljoen euro. Het scherm van 1,5 kilometer, dat ook de luchtkwaliteit moet verbeteren, kan er binnen twee tot vier jaar staan.